Uspori

utorak, 16. kolovoza 2016.

4 festivala koja morate posjetiti


Festivali su nevjerojatna mjesta koja okupljaju nevjerojatno mnogo ljudi I nevjerojatno mnogo energije. Mnogi ih ne vole jer je ponekad uistinu teško priviknuti se na vječite gužve, prljave wc-e, spavanje u šatorima i precijenjene loše sendviče i razvodnjeno pivo.

Mnogo toga je lako ne voljeti na festivalima, ali je još lakše voljeti ih zbog odlične atmosfere, pozitivnih vibracija i nevjerojatnih iskustava koja teško možete doživjeti igdje drugdje. Festivali jednostavno imaju 'ono nešto', ali postoje i festivali koji su još posebniji od onih uobičajenih glazbenih, kakve viđamo u Hrvatskoj.

Postoji mnogo toga što želim napraviti prije nego ostarim (lažem, nadam se da ću to raditi i dok ostarim), a ovi festivali su također na listi. Neki od njih su jednostavni za realizaciju, dok drugi možda ostanu samo nedostižan san. Neka ostanu, lijepo je sanjati.

Burning Man

Svi su čuli za Burning Mana. Kultni festival odvija se u Black Rock pustinji u Nevadi kada se za vrijeme festivala otvara Black Rock City tj. grad napravljen od šatora i kamp kućica pun posjetitelja festivala. Burning man je toliki da posjetitelji masovno nose bicikle i raznorazne umjetničko-pokretne instalacije, a posebna politika koja vrijedi i uspješno se provodi je 'leave no trace'.

R.B. Anderson

Dok na drugim festivalima nakon nastupa možete vidjeti livade pune sponzorskih plastičnih čaša, Burneri se obvezuju da će pustinju ostaviti u istom stanju u kakvom su je našli i toga se pridržavaju.
Danas je festival toliko popular da se karte rasprodaju u 8 sati, a cijena koja granički s $400 dolara nije fiksna. Naime, možete sudjelovati i u tomboli za karte po akcijskoj cijeni za 50% nižoj cijeni. Sretno!

Boom Festival

Boom Festival je Europi ono što je Burning Man SAD-u. Osnovan 1997., održava se svake dvije godine s ciljem poticanja održivosti pa tako Boom koristi obnovljive izvore energije, a sudionicima osigurava opremu za skupljanje otpada koji proizvedu.

Boom festival

Osim što je festival elektronske glazbe, postoje razne umjetničke, yoga i meditacijske radionice, a da Boomeri misle ozbiljno govori činjenica da ih je prepoznao UN pa zajedno surađuju na promoviranju očuvanja okoliša.

Everness

Ovo je jedan od onih festivala koji uistinu možete posjetiti jer se održava na Balatonu. Susjedna Mađarska je domaćin prvog europskog festivala koji je bio fokusiran na recikliranje i održavanje Balatona i okolice čistim.

Funzine.hu

Program uključuje koncerte, radionice, edukacije, druženja, bavljenje raznim sportovima, a sve to po pristupačnoj cijeni koja je mnogo pristupačnija od one za Burning Man. Cijeli kompleks je podijeljen na tematska sela kako bi snalaženje i fokusiranje na ono što nam je zanimljivo bilo još lakše.

Wanderlust

Najveći i najpopularniji yoga festival nudi mnogo više od yoge. 2009. počeo je kao mali festival, a danas se održava diljem Kanade i SAD-a uz posebno izdanje u Australiji. Festival ima kultni status zbog odlične kombinacije opuštanja i zabave te dinamičnih jogijskih radionica.

Wanderlust

Mnogi Wanderlustu zamjeraju cijenu, osnovna karta bez smještaja i troškova boravka ponekad prelazi $400 što ga čini nedostupnim većini yogija koji bi željeli doći. Dakako, cijena u ovom slučaju jamči kvalitetu, pa tako možete uživati u predavanjima i vođenim satovima najpoznatijih yoga učitelja, gurua i osnivača yogijskih škola, a navečer tulumariti na odličnim koncertima.

Share This

Nema komentara:

Objavi komentar

Designed By Blogger Templates | Distributed By Gooyaabi Templates